…och julen varar än till påska?

Så är det askonsdag och vi har 40 dagar av fasta fram till påskdagen framför oss. ”När ni fastar…” sa Jesus och inte ”Om ni fastar…” Jesus tyckte det var självklart att vi skulle fasta.

Och i en tid där vi blir översköljda med information, knasiga budskap och en massa intryck hela tiden, och där vi lever i ett överflöd av Guds goda gåvor som aldrig förr, så kanske fastan är viktigare än någonsin? De första kristna kan ju inte ha haft lika mycket att fasta ifrån – men de fastade ändå. Vi då? Vad fastar vi ifrån? Jag tror verkligen vi behöver det.

Kanske behöver vi tänka om i hur vi ser på fastan? Vi ser det nog ofta som en plåga. Det blir nåt jobbigt att avstå. Det är typ som att hålla andan – jobbigt, onödigt och blir inte lättare med tiden. Men tänk tvärtom! Poängen är att få mer fokus på Jesus och mer tid för honom – han som är det du verkligen behöver. Fastan är en bra grej och inte nåt vi ”måste stå ut med.” Det är alltså inte som att hålla andan utan precis tvärtom – kanske är det att ge sig själv en möjlighet att andas? Jag tror vi behöver andas mer, inte mindre. Andas in Guds ord, Guds perspektiv, Guds kraft och Guds kärlek.

Hoppas du kan hitta en bra form för din fastetid!

27fasta2allehandaBFargWw950
(www.kristiansvensson.be)
Publicerad i blogg, nyheter, Ungdomssekreterarna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*