Kalla, turista och sända?

photo-tourists-116811_640

Jag sitter och skriver en text till Insidan om våra nya ungdomsledare och Move-volontärer. Tänkte skriva att ELU vill Kalla, Utrusta och Sända unga människor. Autokorrigering på datorn är oftast en bra grej. Men när jag råkade snava på tangentbordet och utrusta blev till turista reagerade jag direkt. Ett t framför ett u och vips ville ELU turista istället för utrusta.

Det är en stor skillnad på att turista och att utrusta. En turist tittar på och fotograferar den plats dit den kommit. Man står liksom som en observatör – utanför och tittar på. Och egentligen bryr man sig inte om det man ser – för snart ska väskan packas och så flyger man hem.

ELU vill inte att unga människor ska vara turister och stå som observatörer, utanför till den tillvaro människor lever i. Vi vill utrusta unga människor att kunna hantera tillvaron, förstå tillvaron, lysa upp tillvaron och förändra tillvaron. Att leva hand i hand med livets Herre mitt i denna tillvaro. Att på djupet bry sig om det som är framför ögonen och ha redskap och kraft att påverka. Vi behöver Guds utrustning för den uppgiften!
Sen vill vi i och för sig också att unga människor ska veta – att snart är det dags att packa väskan och flyga hem. Men det gör inte att vi bryr oss mindre.

/Jakob

Publicerad i blogg, nyheter, Ungdomssekreterarna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*