Guds händer där det händer

Även i Kristianstad och Hässleholm har ungdomsarbetet dragit igång! I år är det Julia Lindberg och jag, Anna Andersson, som har fått förmånen att vara ungdomsledare här.

Den första månaden har gått väldigt fort. Flytta, lära känna olika ungdomsgrupper, gå vilse på ICA Maxi, åka på föreningshelg, planera höstterminen, sporta med KRIK, hålla undervisning för någorlunda fokuserade ungdomar, hålla undervisning för vilda barn… Listan kan göras lång!

IMG_07842015-09-13 16.17.36Två glimtar från den första månaden!

Efter den rätt hektiska inledningen börjar vi snart landa i en vardag. Skönt! Vi kommer engagera oss i ungdomsgrupper i Kristianstad, Hässleholm och Vittsjö. Dessutom hjälper vi ibland till i en hobbygrupp i Kulla och ska få följa med en präst på högstadieskolan i Bjärnum. Utöver detta funderar och ber vi om någon mer uppgift som vi skulle ha utrymme för. Spännande och utvecklande att ha så olika uppgifter!

Rollen som ungdomsledare går jag in i med stor ödmjukhet. Redan nu är det stundtals utmanande, men också välsignat. Tänk att få vara Guds utsträckta händer mitt i vardagen! Det är där som det händer. Gud gör fantastiska saker under sommarens läger, men en vardag utan Honom leder snabbt till torka i relationen. Det som man kanske fick ta emot under sommaren behöver tas omhand och bearbetas. Och det som man inte fick ta emot då, kanske det är tid att ta emot nu.

Jag tänker ofta på vilken möjlighet Gud har att verka i ungdomarna som går i ELU:s ungdomsgrupper. Att få umgås, läsa Bibeln och be tillsammans med andra kristna gör skillnad. Gud gör skillnad genom dessa medel. Stort att få stå med i arbetet för detta!

/Anna Andersson

Publicerad i blogg, nyheter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*