Ny Verksamhetsledare för ELU!

Jakob Andersson kommer till hösten gå in i en ny tjänst som verksamhetsledare för ELU.


Jakob har i många år varit anställd av ELU som ungdomssekreterare, först i Lund och sedan i nordvästra Skåne, och har i huvudsak ansvarat för att leda och planera arbetet i de lokala ungdomsgrupperna, undervisat och handlett de ungdomar som gått ELUs ungdomsledarutbildning samt ansvarat för och undervisat på ELUs läger och evenemang. Utöver detta har Jakob de senaste åren tagit ett stort ansvar i utvecklingen och spridningen av tidningen Insidan i rollen som redaktionschef.

I sin nya uppgift som verksamhetsledare kommer han ansvara för att leda, stötta och samordna ELUs ungdomssekreterare och ungdomsledare i deras arbete samt arbeta närmare styrelsen med dess helhetsansvar för organisationen. Vi kommer fortsatt få ta del av Jakobs undervisning, inspiration och engagemang på ELUs läger och evenemang samt hans arbete med Insidan. Jakob har en entusiasmerande och inspirerande ledarstil och har stor erfarenhet av rollen som ledare. Han ser att kristna ungdomar behöver växa och fördjupas i sin tro och han längtar efter att se Guds rike växa. Jakob tror att Gud vill använda ELU i arbetet med att sprida evangeliet bland Sveriges ungdomar.

A. Einarsson, ELUs tf. ordförande, ser fram emot att se Jakob i den nya tjänsten:
”Vi i styrelsen är väldigt glada över att det är just Jakob som står som slutkandidat för uppgiften. Jakob känner organisationen väl och har alla de egenskaper vi letar efter till rollen som verksamhetsledare. Jakob kombinerar utmärkta ledaregenskaper med ett enormt driv och en stor vilja att skapa förutsättningar för att fler unga människor ska få lära känna Jesus Kristus. Vi tror därför att han rätt person för att på ett bra och trovärdigt sätt driva organisationen framåt.”

ELU är en ungdomsorganisation som på ett ärligt och trovärdigt sätt vill sprida evangeliet om Jesus bland Sveriges ungdomar i dag.
ELU vill Kalla unga människor till gemenskap med Jesus, Utrusta dem för ett kristet liv och Sända dem till tjänst för andra och för Jesus Kristus, den levande och uppståndne. Detta vill vi göra i trohet mot de värden som har varit grundläggande för oss i drygt etthundra år: Jesusglädje, Bibeltillit och Missionsiver.

 

Publicerad i nyheter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*