Nyårshälsning från Styrelsen

“I begynnelsen fanns Ordet, och Ordet fanns hos Gud, och Ordet var Gud. Det fanns i begynnelsen hos Gud. Allt blev till genom det, och utan det blev ingenting till av allt som finns till. I Ordet var liv, och livet var människornas ljus. Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det.” Joh 1:1-5

Så här års kan mörkret kännas oundvikligt, på ett speciellt fysiskt sätt – det är mörkt när man går upp på morgonen och mörkt när man kommer hem från arbete, skola, eller andra aktiviteter. Ett tätt molntäcke ligger ofta över himlen, på ett sätt som gör de soltimmar som redan är få ännu mer sällsynta. Kanske känner vi av mörkret på andra sätt – i världen, i våra sammanhang, i oss själva.

Det är lätt att bli missmodig – men då får vi läsa bland annat dessa verser och påminna oss om Livets Ljus, Jesus Kristus, vars födelse till jorden vi får fira just i denna mörka årstid. Hur mörkt det än kan verka får vi ta fasta på löftet om att Jesu ljus aldrig kommer övervinnas. Han är ljuset som brinner klart när alla andra verkar slockna!

ELUs styrelse vill tillsammans med er fira Jesusbarnet denna jul och blicka framåt mot ett gott nytt år!

2018 har varit ett år med flera rekryteringsprocesser; vi står i slutet av detta år med en ny personalstyrka i en ny konstellation, och är så tacksamma över våra anställda och de arbete de gör för ELU. Under året har styrelsen rekryterat en verksamhetsledare, en ungdomssekreterare i Lund samt två volontärer. Framför allt är styrelsen glad över att ELU under året fått möta massor av ungdomar med budskapet om Jesus Kristus!

ELU blickar med glädje framåt mot 2019. Styrelsen har många frågor på sitt bord som kommer presenteras under året: ELU kommer bland annat anordna ett påskläger i främre Asien tillsammans med Move samt börja rekrytera för en ungdomssekreterartjänst i östra Skåne. 2019 kommer årsmötet vara den 31 augusti i ELF-kapellet i Kristianstad. Utöver detta kommer även det kontinuerliga arbetet fortsätta. Åk gärna på de olika event som ELU anordnar! Vi uppmuntrar er att prenumerera på nyhetsbrevet för att få ännu mer information om arbetet i ELU!

ELU styrelse önskar Er,

En God fortsättning & ett Gott Nytt År!

Hälsar

ELUs styrelse, genom Informationsgruppen

Publicerad i Okategoriserade

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*