ELU söker ungdomsansvarig i ELF Kristianstad


Ungdomssekreterare i ELU? Lokal ungdomsledare? Medarbetare i ELF?
ELU söker en ungdomsansvarig till det lokala ungdomsarbetet i Kristianstad. Det är den centrala uppgiften i denna tjänst. Uppgiften innebär att leda ungdomsgruppen och ungdomarna, arbeta för att nå ut till fler, ta ansvar för planering och utveckling av verksamheten samt att arbeta för att ungdomarna blir en naturlig och aktiv del i ELF (Evangelisk Lutherska Föreningen) i Kristianstad, där även du förväntas ta en aktiv roll i gemenskapen.

Utöver denna centrala uppgift kan tjänsten anpassas och ta olika riktningar beroende på
dig som söker tjänsten.

Uppgiften kan vara en del av en tjänst som Ungdomssekreterare i ELU. Denna tjänst innebär att även leda arbetet med ELUs ungdomsverksamhet i hela nordöstra Skåne och bli en del av ett arbetslag med anställda runt om i Skåne med ett gemensam ansvar för det regionala arbetet med bl.a. läger och ledarutbildning.

Uppgiften kan även vara en del av en tjänst som Medarbetare i ELF i Kristianstad. Då innebär tjänsten att även arbeta lokalt med bl.a. en satsning på unga vuxna och studenter i Kristianstad, samordning av arbetet med cellgrupper och alpha samt att inspirera, stödja och samordna det ideella arbetet i ELF.

Uppgiften skulle också kunna innebära en egen mindre tjänst som Lokal ungdomsledare med fokus bara på ungdomsverksamheten i Kristianstad.

Tjänsten kännetecknas av ett stort eget ansvar och en stor frihet. Arbetet är väldigt varierande och detta gäller även arbetstiden där både kvälls- och helgarbete är vanligt förekommande. Tjänstegraden är 20-100%, beroende på inriktningen och innehållet i tjänsten. Datum för tillträde är augusti 2020 eller enligt överenskommelse.

Vi söker dig som:
• Har en personlig tro på Jesus och en förankring i den evangelisk-lutherska traditionen.
• Har ett hjärta för ungdomar och brinner för att se fler komma till tro och fördjupas och växa i sitt lärjungaskap.
• Delar ELUs vision och värden och har en vilja att förvalta och utveckla ELUs arbete, lokalt eller regionalt.
• Har ledarerfarenhet och kan inspirera och undervisa.
• Är van vid att samarbeta och trivs med att stå i kontakt med många människor.
• Är driven, organiserad och har förmågan att arbeta självständigt.

Är du rätt person ber vi dig sända din ansökan till ELUs verksamhetsledare Jakob Andersson,  jakob.andersson@elungdom.se . Vi kommer sätta igång med intervjuer löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Ansökan skall innehålla ett personligt brev samt CV. Vid intresse eller frågor kring tjänsten, kontakta Jakob Andersson via mail eller telefon 0737-275681.

Sista ansökningsdag: 31 mars.

ELU (Evangelisk Luthersk Mission – Ungdom) vill på ett ärligt och trovärdigt sätt sprida evangeliet om Jesus bland Sveriges ungdomar. ELU vill Kalla unga människor till gemenskap med Jesus, Utrusta dem för ett kristet liv och Sända dem till tjänst för andra och för Jesus Kristus, den levande och uppståndne. Detta vill vi göra i trohet mot de värden som har varit grundläggande för oss i drygt etthundra år: Jesusglädje, Bibeltillit och Missionsiver.

Publicerad i ELU-info, nyheter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*