ELU söker vikarierande ungdomssekreterare

ELU söker vikarierande ungdomssekreterare
Att arbeta som ungdomssekreterare i ELU innebär både att leda det lokala ungdomsarbetet och att tillsammans med övriga i ELUs arbetslag ha ansvar för det regionala arbetet. ELU behöver just nu och minst ett år framåt förstärkning både i Lund och i norra Skåne.

Det lokala arbetet utgår från den lokala ELM-föreningen och handlar om att leda verksamheten för ungdomar och unga vuxna. Du arbetar bland annat med ungdomsgrupper, caféverksamhet och hemgrupper. En del av det lokala arbetet innebär att vara handledare för ungdomsledare som går ELUs ledarutbildning på folkhögskolenivå. Det regionala arbetet innebär att tillsammans med övriga arbetslaget planera och genomföra olika event, läger och att utveckla verksamheten. I tjänsten kan också arbete med ELUs ledarutbildning ingå.

Tjänsten har ett stort fokus på att vara ledare för ungdomar. Genom att i olika forum träffas regelbundet är målsättningen att ungdomssekreteraren inte bara leder verksamheten utan är en förebild och vägvisare för ungdomar i och utanför ELU. En annan stor och viktig del av tjänsten är undervisning i olika forum. ELU vill rusta och fördjupa kristna ungdomar i tron på Jesus – men också verka för att fler ska få upptäcka den kristna tron.

Tjänsten kännetecknas av ett stort eget ansvar och en stor frihet. Arbetet är väldigt varierande och detta gäller även arbetstiden där både kvälls- och helgarbete är vanligt förekommande.

Vi söker dig som:
Har en personlig tro på Jesus och en förankring i den evangelisk-lutherska traditionen.
Har ett hjärta för ungdomar och brinner för att se fler komma till tro och fördjupas och växa i sitt lärjungaskap.
Delar ELUs vision och värden och har en vilja att förvalta och utveckla ELUs arbete, lokalt eller regionalt.
Har ledarerfarenhet och kan inspirera och undervisa.
Är van vid att samarbeta och trivs med att stå i kontakt med många människor.
Är driven, organiserad och har förmågan att arbeta självständigt.

Är du rätt person ber vi dig sända din ansökan till ELUs verksamhetsledare Jakob Andersson, jakob.andersson@elungdom.se. Vi kommer sätta igång med intervjuer löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Ansökan skall innehålla ett personligt brev samt CV. Vid intresse eller frågor kring tjänsten, kontakta Jakob Andersson via mail eller telefon 0737-275681.

Tillträde: Omgående eller januari 2021.
Placering: Lund eller norra Skåne, enligt överenskommelse.
Omfattning: Vikariat, 50-100%, fram till december 2021, med möjlighet till förlängning.
Sista ansökningsdag: 30 november.

ELU (Evangelisk Luthersk Mission – Ungdom) vill på ett ärligt och trovärdigt sätt sprida evangeliet om Jesus bland Sveriges ungdomar. ELU vill Kalla unga människor till gemenskap med Jesus, Utrusta dem för ett kristet liv och Sända dem till tjänst för andra och för Jesus Kristus, den levande och uppståndne. Detta vill vi göra i trohet mot de värden som har varit grundläggande för oss i drygt etthundra år: Jesusglädje, Bibeltillit och Missionsiver.

 

Publicerad i Okategoriserade

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*