ELU söker ungdomssekreterare i ELF Kristianstad

Läs annonsen som PDF här

Om tjänsten:

Tjänstegrad: 50-75%
Arbetsort: Kristianstad
Tillträde: 1 augusti 2023 eller enl. överenskommelse
Varaktighet: Tills vidare

Vi söker dig som:

– Har en personlig tro på Jesus och en förankring i den evangelisk-lutherska traditionen.
– Har ett hjärta för ungdomar och unga vuxna, och brinner för att se fler komma till tro och växa i sitt lärjungaskap
– Delar ELUs vision och värden och vill utveckla och förvalta ELUs arbete både lokalt och regionalt
– Är driven, organiserad och kan arbeta självständigt
– Är van vid att samarbeta och trivs med att stå i kontakt med nya människor

Kristianstad ELF är en levande församlingsgemenskap som längtar efter att nå ut till fler i vår stad. Vi är idag ca 150 medlemmar som varje söndag firar gudstjänst med stort ideellt engagemang. Vi har många barn och unga i vår gemenskap och vår tonårsgrupp samlar 20-30 ungdomar varje vecka. 

Vår vision är att fler ungdomar och unga vuxna ska finna ett andligt hem i ELF Kristianstad. Därför vill vi nu i samverkan mellan ELF och ELU göra en satsning för att utveckla verksamheten lokalt. Vårt mål är att allt fler ungdomar ska se det som naturligt att delta i och forma gudstjänsten. Vi har också en uttalad målsättning att nå ut till fler ungdomar som ännu inte känner Jesus! 

Tillsammans med dig vill vi stärka vårt utåtriktade arbete. Vi vill möta de unga som finns i staden, bl.a. studenter på högskola och gymnasier. Arbetssättet får vi forma tillsammans och det finns utrymme för dina gåvor att blomma ut. Kanske ska vi starta ett kristet café? Kanske har du ett musikaliskt intresse och vill vara med och utveckla lovsångsteam? Kanske något helt annat?

En viktig bas i ungdomsverksamheten är det befintliga arbetet med ungdomsgruppen TG. Vi hoppas också att du ska få möjlighet att handleda ungdomsledare som går ELUs ledarutbildning på folkhögskolenivå. Tjänsten kommer dessutom att innebära deltagande i ELUs regionala arbete med exempelvis läger, undervisning, mediaarbete eller liknande.

Arbetstiderna är varierande, och både kvälls- och helgarbete är vanligt förekommande.

ELU vill kalla unga människor till tro på Jesus, utrusta dem för lärjungaskap och tjänst samt sända dem ut till sina vänner och medmänniskor. Som Ungdomssekreterare är det denna tanke som ligger till grund för ditt arbete, och du får fungera som en förebild och vägvisare för de ungdomar du möter och lär känna.

Möjlighet finns att kombinera tjänsten med Musikkonsulent i ELMsyd 

Vill du söka tjänsten?

Skicka din ansökan till oskar.wikdahl@elungdom.se. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver dig själv och din motivation för att söka tjänsten, och dessutom ett CV.

Vi håller intervjuer löpande, så skicka in din ansökan redan idag. Sista ansökningsdag 30 april 2023.

Vid intresse eller frågor – kontakta Oskar på mail, oskar.wikdahl@elungdom.se eller via 0738522751. Du är också välkommen att kontakta ELF:s representant Cecilia Hammarberg, cecilia.hammarberg@ekhaga.se el 0707131116.

Publicerad i Lediga tjänster

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*