Du behövs – som volontär?

Att vara volontär är en möjlighet för dig som vill hjälpa till inom något område av ELUs verksamhet eller kanske starta något nytt? Det är en heltids- eller deltidsanställning som volontär, med samma ekonomiska förutsättningar som om du går ledarutbildningen. Detta är ett perfekt sätt att följa upp ett år på ledarutbildningen och jobba vidare med de bitar som ligger på ditt hjärta. Det kan också vara något för dig som vill hjälpa till i ELU med något område som inte behöver handla om direkt ledarskap, t.ex. evangelisation, skrivande, media, layout, caféarbete, musik, konfirmandarbete etc. Då tjänsten även kan fungera som halvtidstjänst kan det vara något för dig som pluggar eller arbetar med något annat på deltid men som brinner för att hjälpa till, och vill lägga mycket tid på det. Volontär kan man dessutom vara i flera år! Tjänstens innehåll kommer utarbetas dels utifrån dig och dina tankar och dels utifrån ELUs behov och verksamhet, och kommer innebära ett större ansvar och mer självständigt arbete än för dem som går ledarutbildningen. Men självklart står du med i arbetsgemenskapen tillsammans med de andra anställda och får stöd och hjälp och vägledning!

Praktisk info

Arbetet som volontär sker med ungefär samma ekonomiska premisser som för en ungdomsledare. Istället för studiebidrag samt 1000 kr/mån får du hela motsvarande summan, alltså ca 3600 kr/mån, som lön från ELU. Detta gäller oavsett om du är volontär på heltid eller halvtid (eller något däremellan). Stöd för boendekostnaden bestäms från fall till fall (t.ex. beroende på ort, anställningsgrad och övrig inkomst) och ELU ser gärna att lokala föreningar stöttar upp. Dessutom erbjuds ett friskvårdsbidrag på 1200 kr. Anställningen kan följa läsåret men kan också vara kortare, längre eller tidsbestämd på annat sätt.

Ansökan

ELUs möjligheter att anställa volontärer beror helt på aktuell situation med arbetslaget och antal ungdomsledare. Hör av dig till vår verksamhetsledare om du är intresserad, har frågor eller har en bra idé på vad du skulle vilja göra.

Oskar Wikdahl, oskar.wikdahl@elungdom.se, 0738522751.