ELU söker ungdomssekreterare

ELU söker en ungdomssekreterare med upp till 100% tjänstegrad. Tjänsten innefattar ledning av lokalt ungdomsarbete och att tillsammans med övriga arbetslag ansvara för det regionala arbetet. 

Det lokala arbetet utgår från en lokal ELM-förening och handlar om att leda verksamheten för ungdomar och unga vuxna. Du arbetar bland annat med ungdomsgrupper, caféverksamhet och hemgrupper. En del av det lokala arbetet innebär att vara handledare för ungdomsledare som går ELUs ledarutbildning på folkhögskolenivå. Det regionala arbetet innebär att tillsammans med övriga arbetslaget planera och genomföra olika event, läger och att utveckla verksamheten. I tjänsten kan också mer övergripande arbete med ELUs ledarutbildning ingå.
Utöver dessa mer fasta uppgifter finns det stora möjligheter att själv påverka sitt arbete, utifrån målet att nå ungdomar med evangeliet och befästa dem i tron på Jesus. 

Tjänsten har ett stort fokus på att vara ledare för ungdomar. Genom att i olika forum träffas regelbundet är målsättningen att ungdomssekreteraren inte bara leder verksamheten utan är en förebild och vägvisare för ungdomar i och utanför ELU. ELU vill rusta och fördjupa kristna ungdomar i tron på Jesus – men också verka för att fler ska få upptäcka den kristna tron.

Tjänsten kännetecknas av ett stort eget ansvar och mycket frihet. Arbetet är varierande och detta gäller även arbetstiden där både kvälls- och helgarbete är vanligt förekommande. 

Vi söker dig som:

  • Har en personlig tro på Jesus och en förankring i den evangelisk-lutherska traditionen.
  • Har ett hjärta för ungdomar och brinner för att se fler komma till tro och fördjupas och växa i sitt lärjungaskap.
  • Delar ELUs vision och värden och har en vilja att förvalta och utveckla ELUs arbete, lokalt eller regionalt.
  • Har ledarerfarenhet och kan inspirera och undervisa.
  • Är van vid att samarbeta och trivs med att stå i kontakt med många människor.
  • Är driven, organiserad och har förmågan att arbeta självständigt.

Är du rätt person ber vi dig sända din ansökan till ELUs vikarierande verksamhetsledare Oskar Wikdahl, oskar.wikdahl@elungdom.se. Vi kommer sätta igång med intervjuer löpande och vill ha  in din ansökan senast 30 april 2021. Ansökan skall innehålla ett personligt brev samt CV. Vid intresse eller frågor kring tjänsten, kontakta Oskar Wikdahl via mail eller telefon 0738 522751. 

Tillträde: 1 augusti 2021 eller tidigare efter överenskommelse

Placering: Primärt Nordöstra Skåne

Omfattning: Upp till 100%, tillsvidare. 

Sista ansökningsdag: 30 april 2021. 

ELU (Evangelisk Luthersk Mission – Ungdom) vill på ett ärligt och trovärdigt sätt sprida evangeliet om Jesus bland Sveriges ungdomar. ELU vill Kalla unga människor till gemenskap med Jesus, Utrusta dem för ett kristet liv och Sända dem till tjänst för andra och för Jesus Kristus, den levande och uppståndne. Detta vill vi göra i trohet mot de värden som har varit grundläggande för oss i drygt etthundra år: Jesusglädje, Bibeltillit och Missionsiver.