Laddar Evenemang

« All Evenemang

  • Det här event har passerat.

Nyårsläger Passion for People 23/24

29 december, 2023 - 2 januari, 2024

ANMÄL DIG PÅ passionforpeople2324.se idag!

Om du inte kommer åt hemsidan kan du anmäla dig längre ner på denna sida.

Missa inte chansen att fira nyår på bästa sätt! Kom till Passion for People och fira in det nya året med Jesus i fokus, tillsammans med andra ungdomar på Missionsgården Strandhem.

En hjälte som frälser

I Bibeln får vi möta och följa massor med personer som på olika sätt får vara hjältar i frälsningshistorien. Alla Bibelns hjältar har dock en sak gemensamt: det är inte de själva, utan Gud som är den som är avgörande, Gud som är den verkliga hjälten.

På det här lägret kommer vi att få möta en del av de här personerna och få se hur Gud arbetar i och igenom dem för att rädda människor. Vår förhoppning är att vi tillsammans ska få upptäcka att genom allt, både Gamla och Nya Testamentet, så är det Jesus, Gud själv, som är både stjärnan och kärnan. Det är han som är den hjälte som frälser.

Datum: 29 december – 2 januari
Tider: Mötesbyrån öppnar kl 13, men se till att vara incheckad innan första programpunkten kl 16. Fika serveras kl 15.
Lägret slutar med lunch kl 12.30 2 januari.
Var: Missionsgården Strandhem, Örkelljunga i nordöstra Skåne
För vem: För dig som är född 2008 eller tidigare.

Kostnad: Lägret kostar 1750kr för de som bor i rum och 1500kr för de som bor i sovsal. Antalet platser är begränsade – först till kvarn gäller. Information om betalning skickas ut efter anmälan, via mail så se till att ni skriver rätt mailadress i anmälan.
Om du anmäler dig till rum men inte får plats kommer du istället att bli placerad i sovsal. Information om vilken plats du fick får du i det första utskicket på mail, där också generell information samt betalningssätt ges.

Vill du vara med som ledare? Läs mer längst ner på denna sida!

Under lägret kan du välja mellan fyra olika spår. Här spåren att välja mellan! Kryssa i det spår du vill gå på i din anmälan.

 

Den Helige Ande och jag
Gud är treenig, Fader, Son och Ande. Men hur ska jag egentligen tänka om den Helige Ande? Vem är han? Vad gör han? Och vad har det med mig att göra? Häng med på en utforskande resa genom Bibeln där vi får möta Guds egen Ande, och se hur han är verksam genom hela historien, och i dig och i mig.

Lärjungaskap
I kyrkan talas det ofta om att vara lärjunge till Jesus. Men vad betyder det egentligen, och hur påverkar det mitt liv? I det här spåret får vi se hur Bibeln talar om att vara Jesu lärjunge och hur det fick stora konsekvenser för de som ville följa Jesus redan när han gick här på jorden. Dessutom får vi fundera över och arbeta med hur det ser ut att vara lärjunge till Jesus just idag, i den livssituation och kultur som vi lever i.

Apologetik
Den kristna tron får ofta utstå kritik och ifrågasättanden. Men håller den? Kan man svara på det frågor man får? Apologetik handlar om att försvara och förklara den kristna tron, om att visa på dess trovärdighet både i förhållande till modern vetenskap och i människors liv och upplevelser. I det här spåret får du hjälp att fundera över och svara på frågor eller problem som ofta ställs till eller om kristna, vårt tro och kyrkan.

Sjunga på ålderdomshem
Genom hela Bibeln uppmanar Gud oss att se till den som är svag, ensam, utsatt eller på annat sätt i behov. Att älska sina medmänniskor genom konkreta handlingar kan se olika ut. För den som har blivit gammal kan det vara jobbigt att inte längre orka gå till kyrkan, möta människor i olika åldrar eller få sjunga de där sångerna man älskade. Nu har du chansen att tjäna, älska och glädja dina medmänniskor genom att tillsammans med andra öva in och sedan åka runt och sjunga sånger på några ålderdomshem runt omkring i Örkelljunga.

Lägret anordnas av Credo, ELU och Missionsgården Strandhem

    

i samarbete med:

Ledare:

Vill du vara med som ledare på lägret? Först och främst: Tack! Det behövs verkligen!

Varje år behöver vi många frivilliga ledare som ställer på olika sätt. Om du är intresserad av att vara med så kan du göra en intresseanmälan här.

Detaljer

Börjar:
29 december, 2023
Slutar:
januari 2