Konfirmeras på läger

”Det bästa jag har gjort!”


Välkommen med på ett fantastiskt äventyr! På tre gårdar i norra Skåne erbjuder vi konfirmationsläger under fyra veckor i början av sommaren. Hit är du välkommen oavsett var du bor och oavsett om du har mycket eller lite erfarenhet av kyrkan och kristen tro. Vi vill ge plats för alla och möta varje konfirmand där den är - och ge hjälp till att förstå vad kristen tro handlar om.

Praktiskt

Kostnad: ca 8 500 kr (Se varje gårds hemsida för aktuellt pris.)
Konfirmandens hemförsamling i Svenska kyrkan står för resterande belopp, om man är medlem. I priset ingår sommarlägret, tre helgåterträffar och en återträffsvecka.

Ålder: det år konfirmanden fyller 15

Anmälan stänger 1 Augusti året innan lägerstart. Besked om antagning kommer under september månad.

Gårdarna som arrangerar lägren drivs i samarbete med ELU (Evangelisk Luthersk Mission - Ungdom), en ungdomsrörelse inom Svenska Kyrkan, och konfirmationen är därmed enligt Svenska Kyrkans riktlinjer. Läs mer om varje gård respektive gårds hemsida.

 

Anmäl dig här

Breanäs Missionsgård ligger i ett naturskönt område vid sjön Immeln i nordöstra Skåne. Här finns drygt 60 sängplatser, uppehållsrum, matsal och samlingssalar - och allt är samlat under ett tak i en mysig och hemtrevlig atmosfär. Stillheten, närheten till naturen, kanoterna, den fina badplatsen nere vid sjön, pingisrummet, volleybollplanen och fotbollsplanen gör Breanäs till en plats att trivas på.

Kontaktperson: Daniel Borg
anmalankonfa@gmail.com • 0736-266 906 • www.breanas.se

Strandhems Missionsgård ligger vid Hjälmsjöns strand strax utanför Örkelljunga. Strandhem är en kursgård med egen folkhögskolekurs och mycket aktiviteter året runt. Här bor man i logement i olika hus och förutom den stora huvudbyggnaden med bla. kapell och bokhandel finns det en liten idrottshall. Badplatsen, fotbollsplanen, beachvolleybollplanen och de stora grönområdena gör Strandhem till en härlig plats.

Kontaktperson: Tomas Nilsson
info@strandhem.nu • 0435-500 77 • www.strandhem.nu

Åhus Missionsgård ligger strax söder om Åhus, omgiven av lugn och vacker tallskog, bara några hundra meter från den långa härliga sandstranden. Gården består av flera mindre stugor med sovrum och en större huvudbyggnad. Miljön gör verkligen missionsgården till en perfekt plats att vara på i sommartider. Dessutom gör fotbollsplanen, beachvolleybollplanen och glassen att ungdomarna trivs här!

Kontaktperson: Jan Jämstorp
info@ahusmissionsgard.se • 0708-62 75 55 • www.ahusmissionsgard.se