PULS 2017

Talare

En rad olika talare kommer till PULS. De är olika på många sätt men är alla duktiga och lätta att lyssna på och vill berätta om Jesus. Men det som är den verkligt viktiga är att Gud får tala genom dem. Stå därför med i bön för dem inför lägret!

Johannes Jansson bor i Lund med sin fru och är på dagtid uppfinnare och programmerare, nattetid sysslar han med filosofi, apologetik och racerdrönare. På fritiden driver han Teofiluspodden tillsammans med Oskar Wikdahl och är engagerad inom nätverket Apologia. Han tycker om att brottas med de svåra frågorna inom kristen tro så grabba tag i honom och snacka en stund.
Malin Henningsson är en 25-årig student som bor i Lund tillsammans med sin man Axel. Hon läser till lärare i Malmö och är hur pepp som helst på sitt framtida yrke. Malin gillar att läsa böcker, sy kläder och bjuda på fika.
Oskar Wikdahl studerar till gymnasielärare i idrott och hälsa, och engelska. Tidigare har han studerat teologi och religionsvetenskap. Han bor i Lund tillsammans med sin fru Cornelia, och älskar idrott, diskussioner och spel. Exempelvis driver han tillsammans med Johannes Jansson en podcast, Teofiluspodden, och tillsammans med sin bror en träningsgrupp, Lund Running Crew.
Mikael Lunnergård arbetar som församlingsföreståndare i Vasakyrkan i Kalmar. Han är strax under fyrtiostrecket och har en fru och triss i tjejer.
Benedikte Nilsson arbetar som Studierektor och inom HR. Människor och organisationer är det hon håller på med mest, både på jobbet och fritiden. Hon tycker det är intressant och viktigt att försöka förstå vad som får relationer och samarbeten till att fungera bra och bättre. Benedikte älskar livet och längtar till himlen!
Fredrik Carlsson är gift med Helena. Far till fem barn, varav de tre äldsta lär vara med på PULS. Han är präst i Kviinge och Knislinge-Gryt. Bor i Hanaskog, norr om Kristianstad. Motto (enligt hans barn): Det jag gör idag, behöver jag inte göra imorgon.
Daniel Hermansson studerar på psykologprogrammet i Lund sedan höstterminen 2014 och bor där med sin fru Helena. Daniel är intresserad av filosofi och teologi och har även läst några poäng av det senare via olika distanskurser. På fritiden ägnar han sig gärna åt umgänge med vänner, diverse spel och att fördjupa sig i olika teologiska och samhällsrelaterade frågor.
Carl Skarin är f.d. västgöte som konverterat till skåning och nu bor han i Ängelholm med skånsk fru och halländsk hund. Till vardags och helgdags är han präst i EFS-kyrkan i Ängelholm, och tycker det ska bli riktigt kul att få komma till Puls igen.
Miriam Svensson studerar till läkare i Malmö men bor i Lund. Hon har tidigare gått Strandhems bibel- och lärljungaskola. Miriam tycker om att hänga med vänner, spela flöjt och upptäcka nya saker.
Paulina Bolton har arbetat utomlands som missionär i sju år och har under den tiden främst arbetat med kvinnor utsatta för människohandel. Nu bor hon utanför Lund där hon läser till jurist med syftet att kunna fortsätta arbeta mot människohandel och slaveri från ett juridiskt perspektiv. Vid sidan av studierna jobbar hon även för organisationen Noomi, som driver ett skyddat boende för kvinnor som kommer ur människohandel och annat sexuellt våld, samt ett uppsökande arbete som riktar sig till kvinnor i prostitution och människohandel. Motivationen till engagemanget har sin grund i evangelium och i Guds kärlek som driver oss till handling, till att sprida ljus där mörker råder. Paulina är gift med Robert och de har en son, Vilde, som är fem år.
David Bennsten – Guds barn, Angelicas man, Leah och Joels pappa. Kungälvsbo. Han älskar att vara i naturen, speciellt att elda och leva lite primitivt. Livet handlar om så mycket mer än om honom själv. Han vill leva för Jesus och dela livet med andra. Han är föräldraledig t.o.m sommaren men för att få mat på bordet och hyran betald jobbar han som snickare. David inspireras av Herrnhutarna och andra galna människor som vågar leva hela livet helt för Jesus!
Gunilla Ludvigsson är 38 år och kommer från Örkelljunga. Hon är utbildad barnmorska och arbetar som skolsköterska på en gymnasieskola i Halmstad. Hon är själavårdare på Strandhems bibel- och lärljungaskola i Örkelljunga och mentor åt ungdomsledare i olika församlingar. Gunilla är KRIS-terapeut och undervisar i KRIS själavårdskurser (Kristna Själavårdsinstitutet), samt ger föreläsningar via hennes eget företag go4life. Hon sitter också med i styrelsen för föreningen Sisters International. Hennes fritidsintressen är bla löpning, cykling och att bara vara.
Hanna Hagström är gift med Magnus och mamma till fyra barn. Hon bor Munka Ljungby och arbetar som civilingenjör. Hanna drömmer om att lära mig surfa och funderar på när man är för gammal för att börja…
Jakob Andersson är ungdomssekreterare i ELU och redaktionschef för ungdomstidningen Insidan. Han bor med fru och barn i Örkelljunga och har kontor på Strandhem. Helst vill han vara ute i naturen. Men gillar även att vara på PULS – han missade torsdagskvällen 2003 men annars har har varit med på allt sen första lägret 1999.