Asken – kristen ledarskapskurs

asken-logoAsken är en ledarskapskurs som syftar till att få ungdomar och unga vuxna i åldern 16–20 år att upptäcka och utveckla sina ledaregenskaper för användning i sin förening, församling eller i andra kristna sammanhang. Asken är alltså både en kurs för dig som aldrig har varit ledare tidigare men gärna vill upptäcka dina ledaregenskaper och för dig som kanske redan har varit ledare i olika sammanhang men som vill utvecklas och få en djupare kunskap om hur du själv är som ledare.

Kursen går över fyra helger under ett års tid och tar sin utgångspunkt i den kristna tron och Bibelns undervisning om ledarskap. Under de fyra helgerna kommer vi bland annat att prata om hur vi själva förhåller oss till Gud och vår relation med honom, om olika ledarstilar, skillnader på ledare och chefer, hur ett kristet ledarskap kan vara likt och skilja sig från annat ledarskap och mycket mer.

Om du tycker detta låter intressant för egen del eller om du känner någon som skulle vara intresserad av att söka till Asken så skicka ett mail till asken@elungdom.se och skriv lite om vem du är, varför du vill söka Asken och på vilket sätt du tror att du kommer få användning av Asken. OBS! Ansökan för läsåret 20/21 är stängd! Skicka också med e-postadress och telefonnummer till en referensperson. Gärna någon som du har arbetat tillsammans med i någon kristen verksamhet (t.ex. konfirmandverksamhet eller liknande).

Kostnaden för att gå kursen är 3000kr. ELU/ELM-Syd står för 1000kr av dessa. Du kan be din hemförsamling/förening om att stå för ytterligare en del av kostnaden (vilket ofta är 1000kr, men du kan ansöka om ett större belopp). Du står själv för resten av kostnaden. Har du problem att få ihop kostnaden för kursen så hör av dig till oss så hjälper vi dig att lösa det.

Ansökan till läsåret 20/21 är stängd.

Kurstillfällen läsåret 20/21:
27-29 november på Missionsgården Strandhem.
22-24 januari på Breanäs Missionsgård.
12-14 mars på Missionsgården Strandhem.
23-25 april på Åhus Missionsgård.