Ungdomsgrupper

Du hittar ELUs ungdomsgrupper längre ner på sidan!

I ELUs verksamhet ingår bland annat arbete med en del ungdomsgrupper. En grupp brukar träffas med jämna mellanrum, ofta en gång i veckan i något missionshus eller i en kyrka. När man kommer till en ungdomsgrupp får man undervisning, lovsång, gemenskap med andra kristna ungdomar, fika och ofta är det också någon lek eller liknande aktivitet. I många av ungdomsgrupperna finns det lite äldre kristna, t.ex. ungdomsledare som finns där för att stötta unga kristna i deras tro. Vi strävar efter att ungdomsgruppen ska vara som en oas i vardagen, en plats där man känner sig trygg, där man får undervisning och gemenskap, dels med andra människor men även med Gud.

Är du intresserad av att vara med i en av våra ungdomsgrupper? Ta då en titt i listan nedan och se om det finns någon ungdomsgrupp i närheten av dig. Ungdomsgrupperna har oftast en kontaktperson som du gärna får prata med om du har frågor och vill veta mer om ungdomsgruppen. Hoppas du hittar en kristen växtplats och att du ska känna dig välkommen i ELUs ungdomsgrupper.

Är er ungdomsgrupp inte ansluten till ELU, men ni vill att den ska bli det? Hör av dig till vikarierande verksamhetsledare Oskar Wikdahl eller till ELUs ordförande August Einarsson för att veta mer. Mailadresser är oskar.wikdahl@elungdom.se och august.einarsson@elungdom.se


En ELU-ungdomsgrupper hittar du just nu i Hässleholm, Kristianstad, Ängelholm, Lund, Örkelljunga, Vittsjö, Eket och Stockholm.

UG (Eket)

Kontaktperson: Anders Nilsson, 0766188292, nilssonanders96@gmail.com

Info:
Ungdomsgruppen i Eket består av ett gäng glada, kristna ungdomar, de flesta från ”Eketknutarna”. Vi träffas varannan måndag i missionshuset i Eket (ring om du inte hittar), har andakt, föredrag, pratar, ber, diskuterar, fikar, spelar spel och allt annat. Åldern brukar vara från klass 8 och uppåt, är du yngre så finns 6-7 gruppen att gå till.

Vi vill gärna se dig. Välkommen!

Flamman (Hässleholm)

Kontaktperson: Malin Henningsson, malin.henningsson@elungdom.se

Info:
Flamman träffas fredagar jämna veckor i Lutherska missionshuset på Andra avenyn och hänger i sofforna, fikar, snackar om livet, lyssnar till undervisning om tron, sjunger lovsång, spelar spel och en massa annat. Hoppas du är sugen på att komma! Flamman riktar sig till dig som ska konfirmeras och uppåt.
Gå gärna med i vår facebook-grupp: https://www.facebook.com/groups/228793420467087
Eller följ oss på instagram @flamman.hlm

TG (Kristianstad)

Kontaktperson: Malin Henningsson, malin.henningsson@elungdom.se

Info:
TG är först och främst riktat till dig som är mellan 13 och 19 år och bor i Kristianstadstrakten. Vi träffas måndagskvällar klockan 18.00 i ELF-kapellet i Kristianstad. Kvällarna börjar med kvällsmat, sedan har vi undervisning. Vi fortsätter med gemenskap innan vi avslutar med en andakt med bl.a. bön och lovsång. Vi avslutar kvällen klockan 21.00.

För mer info, kolla vår facebooksida eller vårt instagramkonto: @tonarsgruppen
Varmt välkommen!

Berea (Lund)

Kontaktperson: Amandus Einarsson, 0768666227, amandus.einarsson@elungdom.se.

Info:
För dig som går på högstadiet och gymnasiet finns ungdomsgruppen Berea. Vi träffas varje vecka. Jämna veckor ses vi på torsdagar (kl 19-21) och ojämna veckor träffas vi på fredagar (kl 19-22). Programmet består av bibelstudier, föredrag eller roliga aktiviteter! Efter programmet är det fika, aftonbön, lek och gemenskap. (För att se aktuella veckor, se kalender på Filippi.nu) Här är vårt instagramkonto: @ungdomsgruppenberea

Målet för Berea är att få fler tonåringar intresserade av vad den kristna tron egentligen innebär. Kom därför till Berea du som:

  • Bara är nyfiken eller vill vara med i gemenskapen
  • Vill veta mer om den kristna tron
  • Redan är kristen och vill fördjupa din tro

UG Roseniuskyrkan (Stockholm)

Kontaktperson: Sofia Ödman, sofia.odman@roseniuskyrkan.se eller 070-408 91 68.

Info:
Roseniuskyrkans ungdomsgrupp är en grupp för ungdomar från 13 år upp till ungefär 20 år. Både du som är kristen och du som är nyfiken på vad kristen tro handlar om är välkommen! Vi träffas i Roseniuskyrkan vid Hötorget varannan fredagskväll under terminerna. Vi börjar med att laga middag och äta tillsammans. Därefter har vi något föredrag eller läser Bibeln tillsammans och samtalar. Vi brukar sedan leka eller spela spel och avsluta kvällen med att sjunga och be.

Alla är jättevälkomna att vara med!
Alla är jättevälkomna att vara med! Titta in i vår facebookgrupp för mer information om när vi träffas!

TG (Vittsjö)

Kontaktperson: Malin Henningsson, malin.henningsson@elungdom.se

Info:
Vi är en ungdomsgrupp i norra Skåne, Vittsjö, med ungdomar från årskurs 6 och uppåt. Vi träffas i Vittsjö församlingshem (hör av dig om du inte hittar) varje fredag kl 19. Ibland kommer ELUs ungdomsledare eller bibelskoleelever från Strandhem, och andra gånger är det våra lokala ledare som håller i kvällen. En vanlig fredagskväll, (om vi inte är och bowlar, har filmkväll eller grillar), innehåller undervisning, lek, gött häng, bön, och såklart redig fika! Kvällen slutar runt 22.

Vi vill träffa just dig! Du är mycket välkommen!
Här är vårt instagramkonto: @tgvittsjo

ÅÄÖ (Ängelholm)

Kontaktperson: Maria Rubenson, maria.rubenson@elungdom.se.

Info:
Vi träffas varje onsdag klockan 18:00 i Ängelholms missionshus på Östergatan 20. Kolla aktuell info i vår facebookgrupp eller på Instagram @ungdomsgruppenaao

ÅÄÖ är en kristen ungdomsgrupp i Ängelholm för dig som går i åttan och uppåt. När vi ses brukar vi oftast fika, leka, lyssna till någon undervisning och ha andakt tillsammans. Ibland blir det nått extra som bowling, film eller strandhäng.

Varmt välkommen!

BG (Örkelljunga)

Kontaktperson: Jakob Andersson, ledare, 0737 – 27 56 81, jakob.andersson@elungdom.se

Info:
BG är en kristen ungdomsgrupp i Örkelljunga för dig som går i högstadiet och gymnasiet. Vi samlas i ELMs missionshus på Vallhallavägen varje tisdag kl 18:30-21.30. Våra samlingar består av undervisning från en inbjuden talare, gemenskapsaktivitet och aftonbön. Och såklart fika!
Kolla gärna in på vår facebooksida eller vår instagram: @bgungdomsgrupp

Du är varmt välkommen!

Blek UG (västra Blekinge)

Kontaktperson: David Andersson, da.ch.andersson@gmail.com

Info: (gruppen är vilande för tillfället)

UG (Vikbolandet)

Kontaktperson:  info@falketorp.se

Info: (gruppen är vilande för tillfället)

Många av ELUs ungdomsgrupper har ett samarbete med