Ungdomsgrupper

I ELUs verksamhet ingår bland annat arbete med en del ungdomsgrupper. En grupp brukar träffas med jämna mellanrum, ofta en gång i veckan i något missionshus eller i en kyrka. När man kommer till en ungdomsgrupp får man undervisning, lovsång, gemenskap med andra kristna ungdomar, fika och ofta är det också någon lek eller liknande aktivitet. I många av ungdomsgrupperna finns det lite äldre kristna, t.ex. ungdomsledare som finns där för att stötta unga kristna i deras tro. Vi strävar efter att ungdomsgruppen ska vara som en oas i vardagen, en plats där man känner sig trygg, där man får undervisning och gemenskap, dels med andra människor men även med Gud.

Är du intresserad av att vara med i en av våra ungdomsgrupper? Ta då en titt i listan nedan och se om det finns någon ungdomsgrupp i närheten av dig. Ungdomsgrupperna har oftast en kontaktperson som du gärna får prata med om du har frågor och vill veta mer om ungdomsgruppen. Hoppas du hittar en kristen växtplats och att du ska känna dig välkommen i ELUs ungdomsgrupper.

Är er ungdomsgrupp inte ansluten till ELU, men ni vill att den ska bli det? Ladda då ner ansökningsblankett för medlemskap för ungdomgrupper här.


UG (Eket)

Kontaktperson: Anders Nilsson, 0766188292, nilssonanders96@gmail.com

Info:
Ungdomsgruppen i Eket består av ett gäng glada, kristna ungdomar, de flesta från ”Eketknutarna”. Vi träffas varannan måndag i missionshuset i Eket (ring om du inte hittar), har andakt, föredrag, pratar, ber, diskuterar, fikar, spelar spel och allt annat. Åldern brukar vara från klass 8 och uppåt, är du yngre så finns 6-7 gruppen att gå till.

Vi vill gärna se dig. Välkommen!

Flamman (Hässleholm)

Kontaktperson: Amandus Einarsson, 0768-666227, amandus.einarsson@elungdom.se

Info:
Flamman träffas fredagar jämna veckor och umgås och tar del av någon form av undervisning. Det är styrelsen som har hand om vilka som undervisar och vad det är för ämne. Talarna är för det mesta från ELM/ELU men ibland från andra sammanhang också. Välkommen!

TG (Kristianstad)

Kontaktperson: Oskar Wikdahl, oskar.wikdahl@elungdom.se

Info:
TG är först och främst riktat till dig som är mellan 13 och 19 år och bor i Kristianstadstrakten. Vi träffas måndagskvällar klockan 18.00 i ELF-kapellet i Kristianstad. Kvällarna börjar med bön, lovsång och undervisning. Sedan fortsätter de med fika och gemenskap för att sedan avslutas med aftonbön. Det hela brukar hålla på till klockan 21.00.

För mer info, kolla vår facebooksida! Varmt välkommen!

Berea (Lund)

Kontaktperson: Anna Swahn, 0737-020278, anna.swahn@elungdom.se

Info:
För dig som går på högstadiet och gymnasiet finns ungdomsgruppen Berea. Vi träffas varje vecka. Jämna veckor ses vi på torsdagar och ojämna veckor träffas vi på fredagar, och vi ses alltid kl 19. Programmet består av bibelstudier, föredrag eller mer praktiskt inriktade aktiviteter. Efter programmet är det fika, aftonbön, lek och gemenskap. (För att se aktuella veckor, se kalender på Filippi.nu)

Målet för Berea är att få fler tonåringar intresserade av vad den kristna tron egentligen innebär. Kom därför till Berea du som:

  • Vill veta mer om den kristna tron
  • Redan är kristen och vill fördjupa din tro
  • Bara är nyfiken eller vill vara med i gemenskape

TG Roseniuskyrkan (Stockholm)

Kontaktperson: Markus Preston och Filippa Arvidsson, kontakta via facebookgruppen.

Info:
Roseniuskyrkans tonårsgrupp är precis som det låter en grupp för kristna tonåringar i Stockholm och för dig som är nyfiken på vad kristen tro handlar om. Vi träffas i Roseniuskyrkan vid Hötorget varannan fredagkväll, lagar middag tillsammans, äter och har det trevligt, läser ett stycke ur Bibeln och har ett litet bibelstudium. Vi sjunger några sånger och kvällen avslutas oftast med någon kul lek eller ett sällskapsspel.

Alla är jättevälkommna att vara med!
Titta in i vår Facebookgrupp för mer information om när vi träffas!

TG (Vittsjö)

Kontaktperson: Oskar Wikdahl, oskar.wikdahl@elungdom.se

Info:
Vi är en ungdomsgrupp i norra Skåne, Vittsjö, med ungdomar från årskurs 6 och uppåt. Vi träffas i Vittsjö församlingshem (hör av dig om du inte hittar) varje fredag kl 19. Ibland kommer ELUs ungdomsledare eller bibelskoleelever från Strandhem, och andra gånger är det våra lokala ledare som håller i kvällen. En vanlig fredagskväll, (om vi inte är och bowlar, har filmkväll eller grillar), innehåller undervisning, lek, gött häng, bön, och såklart go´fika! Kvällen slutar runt 22.

Vi vill träffa just dig! Du är mycket välkommen!

ÅÄÖ (Ängelholm)

Kontaktperson: Benedicte Artman, benedicte.artman@elungdom.se

Info:
Vi träffas varje onsdag klockan 18:00 i Ängelholms missionshus på Östergatan 20. Kolla aktuell info i vår facebookgrupp!

ÅÄÖ är en kristen ungdomsgrupp i Ängelholm för dig som konfirmerat dig och uppåt. När vi ses brukar vi oftast fika, leka, lyssna till någon undervisning och ha andakt tillsammans. Ibland blir det nått extra som bowling, film eller laserdome.

Varmt välkommen!

BG (Örkelljunga)

Kontaktperson: Jakob Andersson, ledare, 0737 – 27 56 81

Info:
BG är en kristen ungdomsgrupp i Örkelljunga för dig som går i högstadiet och gymnasiet. Vi samlas i ELMs missionshus på Vallhallavägen varje tisdag kl 18:30-21.30. 
Våra samlingar består av undervisning från en inbjuden talare, gemenskapsaktivitet och aftonbön. Och såklart fika!
Kolla gärna in på vår facebooksida!

Du är varmt välkommen!

Blek UG (västra Blekinge)

Kontaktperson: David Andersson, da.ch.andersson@gmail.com

Info: (gruppen är inaktiv för tillfället)

UG (Vikbolandet)

Kontaktperson:  info@falketorp.se

Info: (gruppen är vilande för tillfället)