Seminarium – Vintermötet 2022

“Fri att välja – men vad skall jag välja?”  – Jakob Andersson
(För de som är 19 eller yngre) Tid och plats: kl 14, Stora klassrummet

Livet är fullt av val, och speciellt i tonåren. Vad skall jag välja till gymnasiet? Vad skall jag göra efter gymnasiet? Vad skall jag utbilda mig till? Vad skall jag jobba med? Och hur skall Gud få vara med i allt detta? Jakob Andersson guidar oss in i Guds tanke för våra liv och hur han vill hjälpa oss att göra det som är bäst för oss.

Jakob Andersson bor i Örkelljunga med fru och fyra barn. Han arbetar för ELU och på Bibelskolan på Strandhem och brinner för bibelundervisning och att fler ska få upptäcka hur fantastiskt evangeliet är. Gillar också naturen, skidor, fotboll och romaner.

 

“Arbete, karriär, ledarskap och ett liv med Jesus” – Henrik Eklund
Tid och plats: Kl 16 i Kyrksalen.

Henrik Eklund arbetar som VD för Ikano bank. Han delar personliga tankar om arbete och karriär efter 20 års erfarenhet som chef samt hur det är att vara kristen i arbetslivet och företagsvärlden.

Henrik bor i Lund med fru och tre barn. Gillar vardagen i livet och ser varje dag som en ny chans att vara en bra make, pappa, chef och medmänniska.

 

 

”Att dela tron i hemmet” – Sofia Ödman
(för vuxna som lever nära barn) Tid och plats: kl 14 i Lilla klassrummet
Sofia Ödman tipsar och uppmuntrar dig kring hur man kan hjälpa sina barn att bli lärjungar redan som barn, och vad man kan göra hemma för att de också skall få behålla sin tro upp i åldern. Seminariet passar dig som är förälder eller mor/farförälder eller önskar bli det, men också dig som är engagerad i frågor kring familjer.

Sofia arbetar som barnverksamhetsinspiratör i ELM Syd och som barn- och ungdomsledare i Roseniuskyrkan. Hon brinner för frågor kring barn, bibel och pedagogik och i det väver hon gärna in hemmets betydelse och apologetikens möjligheter. Hon bor i södra Stockholm tillsammans med man och fyra barn.

 

“Varför sjunger vi?” – Karna Arvidsson
Tid och plats: kl 14 i Kyrksalen
Karna Arvidsson har lång erfarenhet av musik, både i sitt arbete och ideellt. Hon hjälper oss att förstå sångens och musikens plats i både det existentiella att vara människa och i det kristna livet. Dessutom kommer vi att lyssna på musik och sjunga något tillsammans. Det blir lovsång i olika former och uttryck – som ett gensvar till Gud.

Karna Arvidsson, arbetsterapeut och musikterapeut, bor i Hässleholm och arbetar på sjukhusets specialistmottagning för personer med långvarig smärta. Har i många år spelat piano och sjungit i kör. Använder gärna sång & musik som både intryck och uttryck.

 

“Hälsa, omsorg, läkande och ett liv med Jesus” – Emili Gredenius
Tid och plats: kl 16 i Lilla klassrummet
Emili Gredenius arbetar som läkare. Hon delar personliga tankar om att arbeta med den fysiska omsorgen om människor och hur det är att vara kristen i den miljön.

Emili Gredenius bor i Lund tillsammans med sin man och två, snart tre, barn. Arbetar som ST-läkare med cancerpatienter på onkologen i Lund.

 

 

“Rättvisa, ordning och ett liv med Jesus” – Anders Månsson
Tid och plats: kl 16 i Stora klassrummet
Anders Månsson är kristen och åklagare. Hur går livet med Kristus ihop med att jobba inom rättsväsendet? Anders talar om ordning i samhället, om att skipa rätt och om att yrket kan få bli en ”gudstjänst” mitt i vardagen.

Anders Månsson har arbetat i rättsväsendet hela sitt vuxna liv och huvuddelen som åklagare. Är numera morfar och farfar och har allt sedan sina tonår längtat efter att följa Jesus med både hjärta och hjärna.

 

Fler talare under Vintermötet:

 Lördag fm: Stig Hasselgård

Bor i Ängelholm men har mina rötter i Norge. Förutom familj och vänner är jag sportintresserad och använder gärna längdskidor om vintern bjuder på snö. Är aktiv i ELM Ängelholm.

___________

Lördag fm: Anna Swahn

Bor i Lund och jobbar som ungdomssekreterare i ELU. Har pluggat teologi och ledarskap på ALT och älskar att få jobba med att sprida evangeliet. Kopplar av genom att titta och lyssna på fina saker, träffa vänner och äta kardemummabullar.

___________

Lördag fm: Peter Nygren

Glad kille som älskar Jesus och längtar efter att upptäcka mer av Guds rike. Tycker bl.a. om att läsa böcker, att nörda saker som Sagan om ringen eller liknande, äta popcorn, och att umgås med vänner! Prästvigs i sommar.

___________

Lördag kväll: Cornelia Forsberg och Hope for this Nation

Cornelia Forsberg är en av de ansvariga ledarna för Hope for this nation. Hon för att se människor förvandlade av Guds kärlek. Hon kommer undervisa på lördagskvällen.

Hope for this nation är en ekumenisk rörelse som står tillsammans med lokala kyrkor för att se ett förvandlat Sverige där Jesus är känd, upphöjd och efterföljd. Vi åker till städer och platser för att tillsammans med de lokala församlingarna på platsen samla till lovsång, tid inför Guds ansikte, undervisning, lärjungaträning, betjäning i förbön och gatuevangelisation.

___________

Söndag fm: Magnus Persson

Präst och engagerad inspiratör inom EFS som kommer att hålla i söndagens mässa.